Tanssille sydämensä menettäneet Jari ja Sari Aaltonen tunnetaan erityisesti ainutlaatuisesta, maanläheisestä opetustyyliistään sekä pioneerityöstään seuratanssiopetuksen parissa: Jarin ja Sarin kädenjälki näkyy tänäkin päivänä esimerkiksi tanssikursseilla yleisesti käytössä olevassa kurssien tasajaossa sekä heidän Suomeen tuomassaan ”vauhdikas parinvaihto” -opetusmetodissa. SUSEL ry (Suomen Seuratanssiliitto) onkin muistanut heitä Maineteko-palkinnolla seuratanssiopetuksen hyväksi tehdystä, valtakunnallisesti merkittävästä työstä.

Sari Aaltonen

Lapista lähtöisin oleva Sari Aaltonen vietti nuoruutensa Kainuun sydänmailla: tullimiehen tyttö asui Vartiuksessa ja kirjoitti ylioppilaaksi Kuhmon yhteislukiosta. Opettajaopinnot veivät Ouluun, missä hän tapasi tanssikurssien pyörteissä Jarin, ja loppu onkin historiaa. Sari on tanssikoulun sielu ja organisaattori. Hänen toimeliaisuutensa sai aikoinaan Aaltosen tanssikoulun pyörät pyörimään ja vei tanssikoulun kurssit aina televisioon saakka. Sarin suuri sydän sykkii suomalaiselle seuratanssille ja selkeä opetustyyli ydistettynä persoonalliseen otteeseen hurmaa kurssilta toiseen. paluu Kuhmon leirille ja Kainuuseen on Sarille erityisen rakas asia.

Jari Aaltonen

Tanssikoulun perustaja Jari Aaltonen on TanssiAallon hurmaava tirehtööri. Rumpujakin soittava Jari on loistava opettaja, jonka lämmin huumori valloittaa takuulla jokaisen kurssilaisen. Jarin mielestä tanssikenkä liukuu parketilla parhaiten, kun kaikilla on hauskaa. Niinpä tämä diplomitanssinopettaja pitääkin tempauksillaan huolen, ettei meno tunneilla käy liian vakavaksi. Suomen Tanssinopettajainliitto Stol Ry valitsi Jarin Vuoden Tanssinopettajaksi keväällä 2015.