Tasot

PERUSTASO

Sopii kaikille paritanssia aloitteleville ja/tai perusasioita kertaaville tanssijoille. Opetellaan kyseisen tanssin perusteita ja helppoja kuvioita sekä vientitekniikkaa. Tunneilla edetään sillä ajatuksella, että oppiminen tapahtuu tanssien, joten perusjuttujen jälkeen tanssimatka jatkuu kohti uusia seikkailuja, paikalle saapuneen ryhmän ehdolla. Heti alusta asti korostetaan yhdessä tekemisen tärkeyttä.

KESKITASO

Keskitaso on aiempia tanssioppeja vahvistava ja jatkokursseille rohkaiseva taso. Ohjelmistossa on kivoja kuvioita, viennin ja seuraamisen tekniikkaa sekä musiikin tulkinnan perusteita. Haastetta lisätään vähitellen kurssin edetessä. Keskitasolla hiotaan jokaisen omaa tanssia ja paneudutaan parityöskentelyyn sekä toisen huomioimiseen tanssiessa.

JATKOTASO

Jatkotanssijoilta edellytetään sujuvaa tanssitaitoa opeteltavissa lajeissa. Heille tarjoillaan haasteellisia kuvioita, hauskoja variaatioita, vientitekniikkaa ja musiikkiin tanssimista. Haetaan parityöskentelyyn hyvää tekemisen fiilistä ja pyritään karistamaan suorittamista pois tanssimisesta. Korostetaan hyvää tunnetta ja sen välittymistä sekä nautitaan musiikista.

EDISTYNEET 

“Rajat ovat muoto rajattomuudelle” olkoon edistyneiden tuntien teema. Nämä tunnit sopivat sinulle, jolla on jo vankka kokemus tanssimisesta, mutta haluat syventää osaamistasi palaamalla takaisin juurille. Tunneilla keskitytään löytämään tanssiin herkkyyttä ja läsnäolon taitoa, mutta samalla etsitään yhtessä rohkeutta tuttujen rajojen rikkomiseen. Erilaisten harjoitteiden avulla opetellaan kuuntelemaan parin viestejä, reagoimaan musiikissa tapahtuviin vaihteluihin ja kehittämään oia valmiuksia ottaa vastaan asioita. Tanssimisen ydinasiat keho, kommunikaatio ja musiikki ovat aidosti läsnä. Näiden avulla opettelemme vuorovaikutteista ja nautinnollista tanssia, jossa vähemmän voi olla enemmän.